Logo del centre cívic
Taula rodona: Conflictes bèl·lics i periodisme. On són els límits?
Logo de l'activitat Taula rodona: Conflictes bèl·lics i periodisme. On són els límits?

Dijous 4 d’abril, a les 19 h

4 d'abril de 2024

Espai: AUDITORI

Participants: Laura Aubert · actriu, Txell Feixas · periodista i escriptora, Albert Caramés · sociòleg i director de FundiPau

Moderadora: Núria Ribó · periodista i escriptora


Quan hi ha una guerra, l’única manera d’informar del que passa és ser-hi: en els conflictes bèl·lics les notícies oficials es transformen en propaganda i contrastar el que diuen esdevé sovint una il·lusió. Només la confiança que nosaltres com a lectors i audiència tenim d’un professional periodista fa que la informació que ens arriba ens resulti veraç. I per això, aquest professional ha de veure, sentir i viure el conflicte bèl·lic des de dins.

Els corresponsals de guerra han de donar veu a tots els actors que participen – els que considerem aliats i els que no – sense deshumanitzar cap part, exposant el conflicte en la seva complexitat, mostrant la violència i les seves conseqüències sense sensacionalisme, sense fer espectacle ni dramatitzar.

Laura Aubert és l’encarregada d’interpretar a una d’aquestes professionals, la corresponsal de guerra Marie Colvin, a l’obra de teatre ‘Des de l’ull de l’huracà’, de Pau Carrió. Colvin, figura emblemàtica del periodisme bèl·lic, va ser assassinada pel règim sirià l’any 2012.

L’actriu, conversarà amb la periodista i escriptora Txell Feixas, corresponsal a l’Orient Mitjà per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que ha fet cobertures a la guerra de Síria, el conflicte a l’Iraq, la caiguda de l’Estat Islàmic, les protestes a Gaza o el retorn dels talibans a l’Afganistan; i amb el sociòleg Albert Caramés, director de FundiPau, amb 20 anys d’experiència professional en el camp de l’anàlisi i la gestió de conflictes i en el de la construcció de pau.

La també periodista i escriptora Núria Ribó, corresponsal amb experiència en política internacional, moderarà aquesta conversa que ens descobrirà com és aquesta professió apassionant, els seus reptes i els seus límits.


Activitat inclosa en la programació de Barcelona Districte Cultural vinculada a l'obra teatral "Des de l'ull de l'huracà".

Preu: Gratuït

Dijous
04/04/2024


TALLERS DE PRIMAVERA I D'ESTIU

Renovacions del 4 al 17 de març

Matrícules a partir del 18 de març


White-Facebook-Post-for-Social-Media-Marketing-with-Two-Friends-at-Work-Desk


Com fer una inscripció online
Com fer una renovació onlineXarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | Rambla de Catalunya, 5, principal 3a 08007, Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
URGELL

c. Comte d'Urgell, 145
08036 Barcelona
934536480
info@ccurgell.cat

Logo Miram Cloud