Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (ARTS ESCÈNIQUES)

Adeu, Jane!
Logo de l'activitat Adeu, Jane!

Divendres 19:00 a 20:15

15 de març de 2024

Espai: AUDITORI

Cia. Binomi

La Mariona travessa un dels moments més importants de la seva curta vida: amb només 17 anys, ha de passar per l'extirpació del seu pit malalt.

Durant la ressonància magnètica prèvia a l'operació, entrarem dins el seu imaginari, on ella, i dos estranys alter ego, la Mar i l'Ona, ens explicaran com ha arribat fins al moment present, quins són els seus dubtes, les seves pors, les seves il·lusions i com visualitza l'impacte que tindrà aquest fet en la seva vida.

A l'escenari tres actrius, la Laura Dorca, la Clara Moraleda i la Joana Roselló, ens explicaran aquesta història basada en una de real —i inspirada en tantes altres—, perquè quan era adolescent la Clara Moraleda va haver d'acomiadar-se d'un dels seus pits: “En aquell moment, el meu complex més gran era aquest pit. La meva relació amb ell no era gens sana. M'avergonyia. No l'ensenyava a ningú. No en parlava a ningú. Era el meu secret més gran”, escriu l'actriu i dramaturga, codirectora de l'obra amb Juanjo Marín.

Adeu, Jane! és un homenatge als nostres pits: estimar-los no ens hauria de suposar tants esforços. I és teatre obert a la reflexió: sobre els perills de la pressió estètica i sobre la importància de l'acceptació i l'estima pròpies.

L'obra es va representar a El Maldà el novembre del 2022 i ha guanyat els premis Xarxa Alcover i Millor Espectacle per a Joves de la Mostra Igualada.

Un tema que podria ser fosc i depriment, es presenta en forma d'espectacle alegre, vitalista, emotiu i ple de creativitat [...] En la lluita contra la concepció avorrida del teatre, propostes com aquesta hi fan molt, especialment cap a la gent jove. Amb tot, la peça pot agradar a totes les edats: “És un homenatge valent i honest al cos, a la diferència i a l'amor cap a totes les singularitats que formen part de nosaltres”, Alba Cuenca a Recomana.cat

Espectacle per a més de 14 anys.

Preu: Gratuït

Divendres
15/03/2024
Mi madre en bragas
Logo de l'activitat Mi madre en bragas

Divendres 19:00 a 19:55

22 de març de 2024

Espai: AUDITORI

Artista: Cia. Cándida

Aquesta obra és un homenatge que l'Anna, l'actriu protagonista, vol fer a la seva mare, i alhora és l'espectacle que la Rosa vol fer amb la seva filla, l'Anna. Però també és el fracàs absolut de les intencions de totes dues sobre l'escenari, i el motiu pel qual fracassen.

Perquè ‘Mi madre en bragas' és Anna Tamayo en bragas i Rosa Escalera en bragas, les dues despullades a través de la paraula mentre parlen amb humor de la seva relació i de les vivències de la Rosa com a dona i com a mare, reivindicant la figura de les dones treballadores nascudes als anys cinquanta que han dedicat tota la vida a buscar la seva pròpia independència i a mantenir la família.

‘Mi madre en bragas' la dirigeix Lali Álvarez, amb la dramatúrgia de Raquel Loscos.

Preu: Gratuït

Divendres
22/03/2024
Des de l'ull de l'huracà
Logo de l'activitat Des de l'ull de l'huracà

Divendres 19:00 a 20:00

12 d'abril de 2024

Espai: AUDITORI

Artista: Pau Carrió amb Laura Aubert

Un poema dramàtic entorn la informació sobre les zones en guerra i les seves conseqüències, amb la mirada posada sobre els interrogants i paradoxes que suscita inevitablement el retrat de la violència llunyana a través de l'exhibició als mitjans de comunicació.

Pau Carrió (autoria i direcció) i Laura Aubert (interpretació) s'acosten a un dels noms més emblemàtics del periodisme bèl·lic: la corresponsal de guerra Marie Colvin, assassinada pel règim sirià l'any 2012 després d'haver cobert nombrosos conflictes armats a l'Orient Mitjà, els Balcans, Txetxènia, el Timor Oriental, Sierra Leone, Zimbàbue o Sri Lanka.

El text és una de les dos peces del díptic de dos poemes dramàtics, Testimoni de guerra, que van ser mereixedors del Premi QUIM MASÓ 2019 i que es van estrenar el gener del 2021 a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya.

Espectacle per a més de 14 anys.

Preu: Gratuït

Divendres
12/04/2024


TALLERS DE PRIMAVERA I D'ESTIU

Renovacions del 4 al 17 de març

Matrícules a partir del 18 de març


White-Facebook-Post-for-Social-Media-Marketing-with-Two-Friends-at-Work-Desk


Com fer una inscripció online
Com fer una renovació onlineXarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | Rambla de Catalunya, 5, principal 3a 08007, Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
URGELL

c. Comte d'Urgell, 145
08036 Barcelona
934536480
info@ccurgell.cat

Logo Miram Cloud