Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (ARTS ESCÈNIQUES)

Boja
Logo de l'activitat Boja

Divendres 20 d'octubre 19:00 a 20:00

20 d'octubre de 2023

Espai: AUDITORI

Artista: Mariona Esplugues

«Què em passa?» La Mariona Esplugues fa anys que s'ho pregunta. Després de setze anys de visites a les consultes de diversos psiquiatres, ningú es pot arribar a imaginar que les respostes al seu dubte existencial poden arribar a ser tan inèdites com còmiques. Per això, l'actriu ha decidit crear un espectacle sobre la recerca de la seva pròpia identitat i del sentit de la vida quan sembla que ja res no té sentit.

Boja retrata en primera persona l'experiència viscuda per la Mariona els darrers anys a diferents consultes de professionals de la salut mental. És una performance, una reivindicació i un acte de llibertat de l'actriu en clau de comèdia.

L'obra també parla d'un tabú social. Explica la Mariona Esplugues que «Tothom sap que està prohibit dir que vas al psiquiatra. Si ho diguessis, potser et mirarien malament, o potser ni tan sols et mirarien».

Boja es va estrenar al Teatre Eòlia, el 23 d'abril de 2022. Després d'un gran èxit de públic i crítica, ha girat i seduït noves platees a Catalunya.

La crítica ha dit:

«La Mariona és molt punk, terriblement honesta, però res està deixat a la improvisació». «El seu monòleg l'haurien de receptar tots els psicòlegs especialistes en trastorns mentals. Tot i que a la resta de la societat també ens va molt bé conèixer la seva història». Martí Figueras al Núvol

Un espectacle per a més de 14 anys.

Preu: Gratuït

Divendres
20/10/2023
El bon policia
Logo de l'activitat El bon policia

Divendres 3 de novembre 19:00 a 20:10

3 de novembre de 2023

Espai: AUDITORI

Artista: Ricard Farré i Arnau Puig - El Maldà

Un clàssic al Barcelona Districte Cultural? Sí, però quin clàssic i quin fart de riure! Una afilada comèdia de Santiago Rusiñol que en la seva estrena, l'any 1905, va provocar un gran enrenou de crítica i no va deixar indiferent al públic de l'època. A més a més, ens arriba en una adaptació de Ricard Farré i Arnau Puig que va ser nominada, l'any 2021, al Premi Butaca de petit format i que és un joc que trenca totes les convencions, amb només dos actors que interpreten tots els personatges de l'auca i conviden l'espectador a riure plegats del món que ens ha tocat viure.

Més de 115 anys després, la història de supervivència de dos amics en un temps de crisi (com els d'ara), l'amor i un seguit d'embolics hilarants tornaran a posar en evidència els prejudicis socials i l'arbitrarietat de la justícia.

Estrenada a El Maldà l'any 2021, ‘El bon policia' de Ricard Farré i Arnau Puig ha fet més de 30 representacions a Catalunya i Balears abans d'aterrar ara al barri amb el nostre circuit.

Espectacle per a més de 12 anys.

Preu: Gratuït

Divendres
03/11/2023
Sosiego
Logo de l'activitat Sosiego

Divendres 17 de novembre 19:00 a 20:00

17 de novembre de 2023

Espai: AUDITORI

Artista: Cia. Aina Lanas & Raquel Lúa

Un poema ballat i un concert en moviment. Sosiego és una picada d'ullet a l'amor romàntic, un crit a la vulnerabilitat i un ball a allò realment absurd i desesperat de les nostres interdependències.

Quatre ballarines comparteixen l'espai oníric que ofereixen la veu i les lletres d'una cantautora, Raquel Lúa, omplint la visió de moviment i d'imatges sobre la seva música. Cossos i so s'uneixen en un concert ballat que viatja entre grans notes i profundes subtileses. Una combinació exquisida entre la bellesa i l'udol.

Sosiego es va estrenar al Centre Cívic Barceloneta al desembre de 2022.

Preu: Gratuït

Divendres
17/11/2023
Cadires
Logo de l'activitat Cadires

Divendres 1 de desembre 19:00 a 20:40

1 de desembre de 2023

Espai: AUDITORI

Artista: Mont Plans i Oriol Genís. Direcció: Albert Arribas. Producció: Teorema Teatre i Centaure Produccions

Dos vells actors preparen una sala buida plena de cadires per a uns convidats que potser no vindran mai. Parlen de la seva professió i comparteixen les seves vivències personals amb el públic. Són la Mont Plans i l'Oriol Genís. Ella és una actriu marcada per una llarga trajectòria com a component de la companyia La Cubana. Ell probablement sigui l'actor que més personatges ha representat mai al Teatre Nacional de Catalunya, una eminència del teatre contemporani actual.

Feia molt de temps que Mont Plans i Oriol Genís volien treballar junts i Les Cadires de Ionesco, una obra de teatre de l'absurd molt maca però una mica enrevessada, era l'ocasió perfecte. També per a què ambdós parlessin i reflexionessin sobre l'ofici d'actor, el pas del temps i la vellesa.

Cadires es va estrenar el 2021 al Festival LOLA d'Esparreguera. L'any 2022, l'obra va ser nominada als Premis de la Crítica com a Millor espectacle de petit format i aquest 2023, Mont Plans ha rebut el prestigiós Margarida Xirgu a la millor interpretació de la temporada teatral a Barcelona per Cadires.

Un espectácle per a més de 16 anys.

Preu: Gratuït

Divendres
01/12/2023
  Anterior12Següent


TALLERS DE TARDOR

Inscripcions obertes (fins exhaurir places)


White-Facebook-Post-for-Social-Media-Marketing-with-Two-Friends-at-Work-Desk

Com fer una inscripció online


Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
URGELL

C/ Comte d'Urgell, 145
08036 Barcelona
934536480
info@ccurgell.cat

Logo Miram Cloud