Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (ARTS ESCÈNIQUES)

Winnipeg, el vaixell de Neruda
Logo de l'activitat Winnipeg, el vaixell de Neruda

Divendres 19:00 a 20:05

10 de febrer de 2023

Espai: AUDITORI

Artista: La Jarra Azul i Puça Espectacles

El 3 de setembre de 1939 arriba el Winnipeg al port de Valparaíso. Pablo Neruda, amb el suport del Govern xilè, havia noliejat aquest vaixell, que ajudava a escapar més de dos mil republicans espanyols que malvivien exiliats a França. Molts, autoanomenats “els fills de Neruda”, mai més no tornarien a Espanya.

Aquesta és la historia d'una aventura per salvar més de 2.000 exiliats republicans de la Guerra Civil Espanyola, que mostrarà al públic les fases d'aquest episodi: la Guerra Civil, el pas de la frontera i l'exili; els camps de refugiats a Argelers, i el Winnipeg i l'exili a Xile.

Escrita per Laura Martel i dirigit per Norbert Martínez, Winnipeg, el vaixell de Neruda és una coproducció de Puça Espectacles, La Jarra Azul i el Grec 2020 Festival de Barcelona.

Preu: Gratuït

Divendres
10/02/2023
Tu i jo
Logo de l'activitat Tu i jo

Divendres 19:00 a 20:00

24 de febrer de 2023

Espai: AUDITORI

Artista: Companyia Fil vermell

Un home i una dona comparteixen la vida, els dubtes, els neguits, les hores violentament forçades a romandre, a continuar existint, a encarar el seu dia a dia sense mitjans a Tu i jo.

Però l'obra també és comèdia, gairebé teatre de l'absurd. Perquè diu veritats que, dites seriosament, ningú voldria escoltar, però que, un cop dites, costen de silenciar.

Seleccionada com a obra d'exhibició en la convocatòria de Teatre de Proximitat a la Sala Fènix el 2022, l'obra està dirigida per Lindes Farré i protagonitzada per Marta Genís i Ricard Salom.

Preu: Gratuït

Divendres
24/02/2023
Concrete Matter
Logo de l'activitat Concrete Matter

Divendres 19:00 a 19:50

10 de març de 2023

Espai: AUDITORI

Artista: Los Detectives

Concrete Matter ens parla de la realització i de la projecció a través de la relació maternofilial i, com és habitual en Los Detectives, es posa el focus en referents i cossos femenins; en aquest cas, els seus, però també els de les seves mares, amb les quals comparteixen escenari.

Aquest és un joc escènic que qüestiona el teatre com a espai per a la mentida, amb el mecanisme propi de la ficció per “fer creure” l'escena, jugant amb l'expectativa, amb la sensació de pèrdua de les performers, dels personatges que interpreten i del públic mateix.

El marc conceptual de l'obra està teixit per capes de referents. D'una banda, hi ha dones realitzades, com ho són les artistes feministes dels anys setanta Hannah Wilke, Pauline Oliveros i Yvonne Rainer; de l'altra, el text de Les tres germanes de Txékhov, que ens parla sobre la impossibilitat de la realització i que ens ajuda a generar altres capes dramàtiques per dialogar sobre la nostra pròpia frustració.

Preu: Gratuït

Divendres
10/03/2023

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
URGELL

C/ Comte d'Urgell, 145
08036 Barcelona
934536480
info@ccurgell.cat

Logo Miram Cloud