Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (ARTS ESCÈNIQUES)

La reina del Arga
Logo de l'activitat La reina del Arga

Divendres 15 de desembre 19:00 a 19:55

15 de desembre de 2023

Espai: AUDITORI

Artista: Cia. Estefanía de Paz Asín

Hi va haver un temps en què totes les gates de Pamplona es deien Remígia. Actualment, un carrer de la ciutat rep el nom de Remígia Echarren i, potser encara, a la memòria d'alguna de les persones més grans de la capital de Navarra continua viu el record d'aquesta dona.

Però qui era Remígia Echarren? Sens dubte, una dona excepcional, artista funambulista, molt coneguda a la Pamplona de finals del segle XIX i principis del segle XX, que es va guanyar els sobrenoms de la Reina de l'Arga, de Madmoiselle Agustini o la Reina de la maroma. Remígia Echarren caminava per les altures en una època en què poques eren les referències d'aquest tipus de gestes. D'on va néixer el seu desig?

Estefania de Paz Asín ens explica ara que s'han complert més de 100 anys de la mort de Remígia, així com el què ha esbrinat sobre ella i el seu art funambulista. Fascinada per la seva història, l'Estefania ha buscat i trobat. Però, allà on la memòria arxivada no aporta dades, l'Estefania ha creat i ha construït per ajudar-nos a descobrir aquesta increïble dona.

La reina del Arga ha voltat per festivals com ara el TAC de Valladolid, la Fira de Tàrrega, el Festival de Teatro de Olite o el Poltsiko de Donosti. També s'ha representat al Teatro del Bosque de Móstoles o al Teatro Circo Price de Madrid.

Després d'estrenar aquest projecte a l'abril de 2021, l'Ajuntament de Pamplona va aprovar per unanimitat el canvi de nom de les mítiques passarel·les del riu Arga, que van passar a anomenar-se Les passarel·les de Mademoiselle Agustini, nom artístic de la Remígia.

Recomenada per a més de 6 anys.

Preu: Gratuït

Divendres
15/12/2023
  12  Següent


TALLERS DE TARDOR

Inscripcions obertes (fins exhaurir places)


White-Facebook-Post-for-Social-Media-Marketing-with-Two-Friends-at-Work-Desk

Com fer una inscripció online


Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
URGELL

C/ Comte d'Urgell, 145
08036 Barcelona
934536480
info@ccurgell.cat

Logo Miram Cloud