Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (ITINERARIS)

Novetat!
Visita guiada a la presó Model
Logo de l'activitat Visita guiada a la presó Model

Dilluns 21 de gener de De 18.30 a 20 h

21 de gener de 2019

Espai: CARRER

Memòria històrica: llibertat, exili, presó Amb aquesta ruta coneixerem els 113 anys d’història de la Presó Model de Barcelona. Inaugurada el 1904, fou concebuda com un exemple a seguir dins el sistema penitenciari, tot i que ben aviat es va sobrepassar el número d’interns fins a desbordar-la. El 1936 amb l’esclat de la Guerra Civil van passar per les seves cel·les molts dels qui recolzaren l’aixecament militar però seria a partir del 1939 quan la Model es convertiria en símbol de la repressió franquista en contra dels “vençuts”. Durant les dècades del 1950 i 1960, la majoria de presos eren “comuns” degut a l’enduriment de la llei de “Vagos y Maleantes” però als anys 70, els presos polítics tornaren a augmentar ja que els moviments prodemocràtics es van accentuar. A inicis del segle XXI, la població reclusa encara doblava la seva capacitat amb 2.000 presos. Finalment, el 8 de juny de 2017, la Model tancava les seves portes com a centre penitenciari i es donava pas a un procés participatiu per decidir què fer amb aquest edifici icònic de la ciutat. A càrrec d’Oriol López Badell, Associació Conèixer Història. Activitat amb inscripció prèvia.

Preu: Gratuït

Dilluns
21/01/2019
Novetat!
Visita a la col·lecció de llibre antic naturalista del Museu de Ciències Natural
Logo de l'activitat Visita a la col·lecció de llibre antic naturalista del Museu de Ciències Natural

Dissabte 9 de febrer de 11 a 13 h

9 de febrer de 2019

Espai: CARRER

Biennal de ciència - Ciència i il·lustració La il·lustració naturalista neix al s. XVIII com una ciència auxiliar de la classificació sistemàtica dels éssers vius. Simultàniament, els expedicionaris que estudiaven la biodiversitat existent, documentaven els seus llargs viatges arreu de la terra amb fabulosos dibuixos de gran realisme. La col·lecció de Llibre Antic Naturalista del Museu de Ciències Naturals de Barcelona conté veritables joies, que podeu conèixer amb aquesta visita guiada.

Preu: Gratuït

Dissabte
09/02/2019

Tallers i itineraris de primavera 2019

Inscripcions a partir de dilluns 1 d'abril a les 9 h, presencialment i on-line.

Renovacions a partir de dilluns 18 de març a les 9 h, presencialment i online.

Consulta el programa de tallers i itineraris de primavera


Abans d'inscriure't online

Si ja t'has registrat per internet, pots realitzar la inscripció des d'aquesta pàgina fent clic a LOGIN (a la part superior dreta de la pàgina); si no t'has registrat, hauràs d'introduir primer les teves dades: registra't.

La inscripció en línia és nominal, amb les teves dades no pots inscriure una altra persona.
Un cop realitzada la matrícula no es retornarà l'import.

Suplement per al material

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe al taulell de recepció del CC Urgell.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Lúdic3, SCCL (F60475902) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
ludic3@ludic3.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC URGELL

C/ Comte d'Urgell, 145
08036 Barcelona
934536480
info@ccurgell.cat

Logo Miram Cloud